a piłeś kiedyś surowe białka jaj??? jesli nie to zacznij od tego... pamiętem kiedyś sytuacje jak w pracy nie miałem szejkera tylko słoik i wiadro ovopolu... wsypałem do słoika, zalałem ciepłą wodą, zakręciłem i wstrząsałem... po odkręceniu słoika okazało się że ma to konsystencję glutów w kolorze szaro-żółto-biało-brązowym... no to chlup w [...]
warzywa najlepiej surowe bialka 1,5g bedzie ok orzechy i pestki dodaj reszta ok piers lepiej gotowana albo pieczona, smazona od biedy. Zmieniony przez - Sachem w dniu 2005-03-03 00:40:51
**** wcinacie surowe bialka?? BLEEE... A tak serio...wchodzi to to??Bo wtedy faktycznie malo roboty z przygotowaniem - tylko rozbic i chlup.Prosciej niz odzywke rozmieszac :)
ja kiedys tez miksowalem surowe bialka, czasem także z żoltkami i Atomic poradził mi żeby jednak ak nie robić bo surowej jajko jest ciezko przyswajalne a jak do tego doda sie jeszcze cukier to wogole bomba. tak wiec jesli nie chcecie obrastac w tluszcz to lepiej sciac bialko przed zjedzeniem. pozdrofka Lukx http://lukx.cnet.pl
Ogólnie mi się wydaje że za wszystko tutaj będzie odpowiedzialna awidyna. Znaczna ilość również jest w surowych jajkach dlatego jak ktoś wypije na przykład surowe białka nawet te które mamy w formie butelki Gdzie niby są poddane procesowi lekkiej obróbki termicznej aby usunąć wszelkie micro ustroje również może mieć podobny efekt w układzie [...]
Taniej wyjdzie wpc , druga sprawa surowe białka jaj nie trawią się za dobrze : http://www.sfd.pl/Strawno%C5%9B%C4%87_bia%C5%82ka_jajka__surowe_vs_ugotowane-t716858.html pomijając inne aspekty jak salmonella .
No i surowe białka wypijasz ? Jak dasz odpowiednią ilość płynów nie powinno zgęstnieć (z tym bez białek nie powinno zgęstnieć) a nawet jak tak się stanie to łyżka można wyjeść.
Koktajl z mleka i owocow - jest smaczny i tyle, jak dodasz troche twarogu to od biedy moze byc. Surowe bialka jajek sa bardzo kiepsko wchlanialne - zupelnie inaczej ma sie to do gotowanych. W moich posilkach nic odkrywczego, rano owsianka i bialy ser, pozniej duza kanapka z warzywami z ciemnego pieczywa i wedlina, pozniej ryz/kasza mieso, warzywa, [...]
- mozesz rowniez ugotowac jajka na twardo - najlatwiej odzielic zoltka - surowe bialka + 1 - 2 zotka mieszasz z maka razowa,platkami owsianymi w dowolnej proporcji i smazysz placki na teflonie bez tluszczu xl
normalnie syte sniadanka obiadki kolacje, jem surowe bialka(3 dziennie) duzo chleje wody, od czasu do czassu zerzre jakis kawal miecha , jogurciki, to wszystko
Ja w ogole podziwiam ludzi którzy wpadli na pomysł aby na codzien pić surowe białka, ja kiedys probowałem i prawie oddałem jeszcze szybciej niz wypiłem .
Surowe białka jaj mają awidynę, to substancja antyodżywcza. Gotuj jajka na miękko, tak jest najlepiej, bo żółtko nie traci wartości odżywczych, a w białku neutralizujesz awidynę.
Owsianka to taki posilek że można tam dodać wszystko i może mieć 200 a może mieć 1000 kcal. Tłuszcze - orzechy , oliwe , wiórki , słonecznik .awokado Węgle - więcej płatków , miód , rodzynki, owoce suszone , owoce surowe Białka - odżywka białkowa
moj kuzyn kiedy pil surowe białka jaj i nigdy nie narzekał wolał je na szybko wypic niż gotowac i obierac ze skorupek widocznie to na niego działało nigdy z tego powodu tez nie zachorował